5 تکنیک طلایی برای افزایش تمرکز در مطالعه

فهرست مطالب

بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان با این مشکل مواجه هستند که سر جلسه و امتحان و درست در زمانی که می خواهند درس هایی که خوانده اند را به یاد بیاورند نمی توانند و نتیجه خوبی از امتحان شان نمی گیرند. حقیقتی که وجود دارد این است که چنین شرایطی واقعا سخت و دشوار است. چرا که تلاش زیادی کرده اند اما به نتیجه نرسیده است. اما به حقیقت چگونه می توان افزایش تمرکز در مطالعه داشت؟

سطح تمرکزتان را اندازه بگیرید!

اولین گام برای افزایش تمرکز در مطالعه این است که متوجه شوید که واقعا چقدر تمرکز دارید و تا چه اندازه قادر هستید که بر روی موضوعی که دارید مطالعه می کنید متمرکز بمانید. معیارهای متفاوتی برای درک این موضوع که تمرکزتان چقدر است وجود دارد.اگر شما در طول روز مدام رویا پردازی می کنید باید بدانید که به تلاش زیادی برای افزایش تمرکز نیاز دارید. هم چنین اگر نمی توانید بر طبق برنامه ریزی هایی که قبلا انجام داده اید رفتار کنید و همیشه مشکل زمان بندی دارید، احتمالا با مشکل تمرکز دست و پنجه نرم می کنید.

چیزهایی که حواستان را پرت می کند بشناسید

احتمالا ساده ترین و شناخته شده ترین راهی که همه ما برای افزایش تمرکز در مطالعه سراغ داریم این است که عواملی که حواس مان را پرت کند می کند را بشناسیم. رادیو، تلویزیون و یا سر و صدای اهالی خانه از جمله مهم ترین مشکل هایی که باعث می شوند نتوانیم در هنگام درس خواندن تمرکز کنیم.

اولین گام برای افزایش تمرکز شناختن این چیزهایی است که حواس مان را پرت می کنند. گاهی اتفاق می افتد که چیزهایی که برای شما حواس پرتی می آورند، برای بقیه اصلا مهم نیست و یا این که چیزهایی که حواس بقیه را پرت می کند برای شما مناسب است. به همین دلیل ضروری است که بدانید شناختن این عوامل کاملا به خود شما بستگی دارد.

برای افزایش تمرکز در مطالعه  و برای فهمیدن این که واقعا چه چیزی حواس تان را پرت می کند، می توانید عوامل را تک تک حذف کنید تا در نهایت متوجه شوید که ایراد از کجاست. مثلا یک بار صدای تلویزیون را حذف کنید و در مرتبه بعدی تصویری که روبرویتان قرار دارد را بردارید. به این ترتیب متوجه می شوید که مشکل واقعا از کجاست و برای رفع کردنش باید چه کاری انجام دهید.

تمرکزتان را جهت افزایش تمرکز در مطالعه محدود کنید

یکی از اشتباهاتی که بسیاری از دانش آموزها و دانشجویان انجام می دهند این است که درست همزمان با درس خواندن، به موضوعات دیگری هم فکر می کنند. شاید این تصور وجود داشته باشد که اگر همزمان چند کار را با هم انجام دهیم، کارمان سریعتر انجام خواهد شد اما حقیقت چیز دیگری است.

تصور کنید که با یک چراغ قوه بخواهید یک صفحه کتاب را روشن کنید. اگر نور چراغ را فقط به چند سطر از کتاب بتابانید قطعا آن چند سطر واضح تر دیده خواهد شد. اما اگر همان چراغ را از دور به کل صفحه یا حتی دو صفحه کنار هم بتابانید متوجه خواهید شد که آن صفحه ها به خوبی روشن نمی شود.

برای افزایش تمرکز در مطالعه هم دقیقا باید چنین کاری را انجام دهید. به جای این که تمرکزتان را روی چند موضوع جداگانه بگذارید به تصور این که کارهایتان سریع تر انجام خواهد شد، بهتر است که فقط بر روی یک درس یا یک موضوع تمرکز کنید. تمرکز کردن بر روی یک عامل باعث می شود تا نتیجه مطلوب تری بگیرید. ( How to Stay Focused While Studying )

در لحظه زندگی کن!

تمرکز کردن در زمانی که همزمان مشغول فکر کردن به گذشته و آینده هستید، کار بسیار مشکلی است. اگر تصمیم دارید درس بخوانید و اگر تصمیم دارید که چیزهایی که می خوانید را واقعا به یاد بیاورید باید بدانید که بهترین راه این است که گذشته و آینده را به جایی بسپارید که به آن تعلق دارند؛ یعنی به گذشته و آینده.

فکر کردن به اتفاقاتی که در چند وقت اخیرافتاده و یا فکر کردن به اتفاقاتی که قرار است در آینده بیفتد، تمرکز شما را تا حد زیادی کاهش می دهد. بنابراین برای افزایش تمرکز در مطالعه باید متوجه باشید که بهترین راه برای افزایش تمرکز، بودن در لحظه است.

البته این نکته به این معنی نیست که نباید اتفاقات گذشته را مرور کنیم و یا اینکه بدون فکر کردن به عواقب کارها، عمل کنیم. بلکه به این معنی است که می توانید در زمان هایی که نمی خواهید درس بخوانید، فکر کنید و در هنگام مطالعه تمام دغدغه تان فهمیدن مطالب باشد.

به مشاور مراجعه کنید

مراجعه به یک مشاور روانشناس هم یکی دیگر از کارهایی است که می توانید برای افزایش تمرکز در مطالعه انجام دهید. گاهی اتفاق می افتد که مشکلاتی که افراد مختلف در هنگام درس خواندن تجربه می کنند، ریشه در مشکلات روانشناسی دارد.

مشاور روانشناس با بررسی کامل تشخیصی و انجام تست های مختلف به شما کمک می کند تا متوجه شوید که ریشه حواس پرتی و تمرکز نداشتن تان چیست و راهکارهایی برای افزایش تمرکز در مطالعه  به شما ارائه می کند تا بتوانید به وضعیت تمرکزتان سر و سامان بدهید.

یکی از عواملی که باعث حواس پرتی و نداشتن تمرکز می شود بیش فعالی است. بسیاری از افرادی که بیش فعالی دارند ممکن است تا دوران نوجوانی و یا حتی بزرگسالی متوجه نباشند که اختلال بیش فعالی دارند و به همین دلیل همیشه در هنگام درس خواندن مشکل داشته باشند.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در توییتر
اشتراک گذاری در تلگرام
اشتراک گذاری در واتساپ
اشتراک گذاری با ایمیل

بیشتر بخوانید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید

سبد خرید